loader

Over ons

Heb jij ook een hart van hout?

Martens is hout. Van binnen en van buiten. Al meer dan honderd jaar.  Of je nu een professional bent die op zoek is naar het perfecte materiaal voor een groot project, of gewoon iemand met een passie voor het ambachtelijke karakter van hout, bij Martens Hout zit je goed. Wij hebben meer dan honderd jaar ervaring in het werken met hout en zijn toegewijd aan de hoogste kwaliteit houtsoorten voor elke toepassing. We zijn trots op onze passie voor hout en de kennis die we hebben opgebouwd. Of het nu gaat om bouwen, renoveren, decoreren of iets anders, wij hebben de oplossing voor jouw houtvraagstukken. Laat ons je helpen om jouw project tot leven te brengen - want bij Martens hebben we een hart van hout.

Hallo Willy en Fenna.

Ontdek hoe Willy en Fenna de perfecte balans vinden tussen innovatie en eerbied voor tradities en beleef met ons mee hoe hun passie voor hout ons bedrijf naar een moderne toekomst leidt.

Hout blijft.

Hout blijft.

We doen dit al meer dan honderd jaar en kunnen geen enkele reden verzinnen om ermee op te houden. De passie blijft groeien, de klanten blijven komen. Martens heeft een verleden én een toekomst, en dat is goed nieuws voor iedereen met een hart van hout. Van oprichter Constant in 1908, tot Eric, bedrijfsleider sinds 1998, is de familie Martens altijd trouw gebleven aan haar oorspronkelijke roeping: kwaliteitshout voor mensen die kwaliteit herkennen.

Sinds 1908 is er heel wat veranderd in de wereld van de houthandel. Wat gebleven is, is de waardering van onze klanten voor de meerwaarde die Martens biedt. Door onze technologische vernieuwingen zijn we altijd klaar voor de nieuwste vragen en wensen.

Onze keuze om zelf te importeren en grote voorraden aan te leggen, zorgt voor een grote beschikbaarheid, een snelle levering en een gegarandeerde kwaliteitscontrole. En vooral: onze medewerkers lopen allemaal rond met een hoofd vol vakkennis, handen vol ervaring en een hart van hout.

Hout leeft.

Hout leeft.

Zakendoen met een hart van hout is goed voor de natuur. Martens doet aanzienlijke inspanningen om het evenwicht te bewaren tussen economie en ecologie. Hout is immers een onuitputtelijke grondstof, op voorwaarde dat bosbeheer, houtinvoer en houthandel hun verantwoordelijkheden op elkaar afstemmen. Certificatie is het middel bij uitstek om dat te doen.

We vinden dat de duurzaamheid en fundamentele milieuvriendelijkheid van hout vandaag de dag onvoldoende in de verf worden gezet. We maken er dan ook een punt van om onze klanten hierover te adviseren. Martens is ervan overtuigd dat heel wat gebruikers ervoor openstaan om hun plannen te realiseren met ecologisch gecertificeerd hout. Aan ons samen om hen die optie aan te bieden. Hout leeft en dat houden we graag zo.

Ons bedrijf is FSC® gecertificeerd.

Ons bedrijf is FSC® gecertificeerd.

Het Forest Stewardship Council® is een internationale certificatieorganisatie die tot de strengste ter wereld behoort. We waren bij de eerste in België om het certificaat te behalen en verkopen een heel aantal producten met FSC-label.

FSC® C020543


Ons bedrijf is PEFC gecertificeerd.

Ons bedrijf is PEFC gecertificeerd.

PEFC is een certificering voor duurzaam bosbeheer. Het keurmerk wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan strikte criteria voor duurzaamheid, en producten met het keurmerk zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Martens Hout wil bijdragen in het ecologisch en duurzaam omgaan met de bosontginning om op deze wijze de verkoop van hout op een verantwoorde wijze te stimuleren en te garanderen voor de toekomst .

De directie van MARTENS HOUT, engageert zich om de Chain of Custody volgens
standaard PEFC ST2002 in te voeren en te handhaven en hiervoor de nodige middelen ter beschikking zal stellen .

PEFC/07-31-252

Mis onze promoties niet!

Blijf op de hoogte van onze laatste promoties en nieuwsberichten.