loader
THERMOWOOD VUREN 25 X 125 MM
Ref: TH25125

Verbeter je buitenprojecten met onze Thermowood vuren planken van 25 x 125 mm. Dit lichtkleurige hout is gemakkelijk te bewerken, droogt snel en is bestand tegen schimmels en insecten dankzij een speciale thermische behandeling.

Lengte
225 cm
Breedte
125 mm
Dikte
25mm
Inhoud verpakking
2,25 m
Schoten
0 st.
Niet beschikbaar.
Kontich
0 st.
Niet beschikbaar.
Leuven
0 st.
Niet beschikbaar.
14,45
Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.

Specificaties

Referentie
TH25125
Breedte
125 mm
Dikte
25 mm

Omschrijving

Over Vurenhout

Vurenhout is gekend om zijn heerlijk lichtkleurige, witachtige tot crème-tint. Afhankelijk van de groeisnelheid van de boom, kan de nerf fijn tot grof zijn. Het traaggroeiende hout uit het noorden heeft een fijnere nerf dan het snelgroeiende hout uit de vlaktes. Vurenhout kenmerkt zich door zijn rechte draad en met het blote oog zichtbare harsgangen.

Vurenhout droogt snel en eenvoudig. Bovendien is het gemakkelijk te verlijmen, wat tal van mogelijkheden biedt voor je doe-het-zelf projecten.

Wat is Thermowood?

Thermowood is hout dat een speciale hittebehandeling heeft ondergaan. Deze niet-chemische proces maakt gebruik van warmte en stoom om het hout te verduurzamen.

De grootste vijanden van buitenhout zijn insecten en vocht. Een thermische behandeling maakt het hout weerbaarder daartegen. Tijdens het proces worden de harsen uit het hout verwijderd waardoor er geen voedsel meer is voor schimmels en insecten. Daarnaast absorbeert het hout aanzienlijk minder vocht, waardoor het krimpen en zwellen met ongeveer 50 tot 90% verkleint.

Mis onze promoties niet!

Blijf op de hoogte van onze laatste promoties en nieuwsberichten.